ARCA

DIAĽKOVÉ OVLÁDANIE ZBRAŇOVÝCH SYSTÉMOV

Odolnosť voči nárazom a vibráciám

HDR rozlíšenie

Vzdialenosť ovládania bez limitov

Ovládanie niekoľkých zbraňových systémov z jedného pracoviska

Popis produktu:

ARCA je zariadenie určené na ovládanie vežového kompletu (obsahujúceho zbraňový systém) alebo monitorovacieho systému (manipulátor spolu s kamerovou, senzorickou hlavou, bez zbraňového systému) z prenosného ovládacieho kufríka prostredníctvom optického vlákna, cez ethernet kábel alebo cez rádiový bezdrôtový prenos. Vzdialenosť medzi ovládaným kompletom a externým ovládacím kufríkom je závislá od typu uvedeného prenosového systému, s dosahom od niekoľkých metrov až do niekoľkých kilometrov. Preto je možné takéto ovládanie použiť v mobilných aplikáciách ako sú obrnené vozidlá, ale aj v statickom riešení ochrany objektu s centrálnym riadením umiestneným v riadiacom centre.

Technický popis:

Diaľkové ovládanie zbraňového systému ARCA zabezpečuje riadenie polohovania zalafetovaných zbraní, obsluhu ovládania zbraní, riadi funkcie streleckého/veliteľského zameriavača. ARCA pozostáva z troch častí:

  • DOK (diaľkové ovládanie-kufrík) – prenosný ovládací kufrík, ktorý obsahuje riadiace prvky, vyberateľnú riadiacu rukoväť s palcovým joystickom , monitor pre zobrazenie menu s voľbami nastavenia a tiež obraz z kamier zameriavača
  • DOV (diaľkové ovládanie-vozidlo) – modul, ktorý sa pripája ako rozhranie k už existujúcemu zbraňovému systému
  • Dátový prenos – ktorý zabezpečuje spojenie medzi DOK a DOV cez Optiku/Ethernet/RF

DOZS01 sa vyznačuje veľkou variabilitou použitia pre ovládanie rôznych zbraňových systémov, monitorovacích kamerových systémov bez zbrane ako aj možnosťou výberu dátového prenosu.